Stimata Doamna Vass, consilier al prim-ministrului Boc,

Sloganurile de obicei vin din partea Guvernului, caci nu prea am vazut nici masuri de relansare economica, nici de fiscalitate, iar cu coruptia sunteti cam la pamant si asta consider ca va va costa pierderea alegerilor din 2012, dar asta nu e treaba mea. Nu am facut politica si nici nu am de gand, caci nu prea e pe placul meu sa mint oamenii in fata, cum faceti dumneavoastra si colegii dumneavoastra, indiferent de coloratura politica. Si sa nu vorbim cum se agata mai toti de pozitiile ocupate prin cunostinte si adeziuni la un partid sau altul.

Din pacate in ziua de astazi politica din Romania se face la televiziuni, in loc ca discutiile sa se poarte in Parlamentul Romaniei, dar asta e natia romana. De gura suntem toti buni, dar la munca ne pricepem mai putini. Si desi nu sunt de meserie, unii din Guvernul Romaniei nici macar profesionisti nu s-ar putea numi, iar acum ei sunt ministrii intr-un cabinet condus de dl. Boc, care desi preda drept constitutional (sau macar pretinde), incalca drepturile cetatenilor pe zi ce trece. E cam interesant ....

Si de presedinte sa nici nu mai vorbim, ca e rusine cind vezi ca la intrunirile sefilor de stat din UE toti incerca sa il evite pe dl. Basescu. Populismul care a cam disparut in ultima vreme din reportoriul domniei sale, poate avea priza la public in mediul rural si celelalte paturi medioacre din societatea romaneasca, dar nu mai tine la un nivel inalt, unde Romania nu prea are sanse sa se ridice.

Vorbiti de competivitate, iar noi ajungem sa vedem ca studentii care ies din facultatile din Romania nu reusesc nici macar sa adune doua numere, sa nu vorbim de matematici avansate, sau de alte cunostinte. E rusinos sa vezi asta si sa auzi si de la alti colegi, ca "iar am picat un student roman", caci nici macar matematica nu stia, desi dupa notele pe care le avea din Romania, trebuia sa fie un geniu. Si acesti elevi sunt care au note bune si au primit o bursa sau un an de Erasmus. Nici nu vreau sa ma gandesc cum sunt ceilati studenti, care au ramas acasa nefiind genii.
Deci la mine asta inseamna competivitate, dar se pare ca notiunea mea de competivitate e la ani de lumina de notiunea dumneavoastra si a Guvernului. La noi competivitatea se masoara cu faptele, la dumneavoastra totul ramine doar la nivelul vorbelor.

Deci cam astea ar fi unele din lucrurile concrete care le-as enumera, dar daca mai vreti pot si altele, dar din pacate nu stiu daca merita, caci lucrurile nu prea se schimba si trasaturile din Balkan, chiar daca nu ne place sa fim numiti ca atare, sunt foarte bine impregnate in societate si nici nu vrem sa scapam de ele.

Cu respect,
Szilard VAJDA

Ps. Pentru a fi si mai transparent, caci asta am auzit ca Guvernul Romaniei are ca obiectiv de a fi sau deveni (?) si mai transparent, voi posta aceasta scurta lista de lucruri concrete pe blogul personal. Sper ca acest lucru nu va deranjeaza, si chiar va face placere sa deveniti si mai transparent(a) cu Guvernul din care faceti parte.

Asta numai ca sa vedeti ca se poate si altfel, dar sincer, nu ma astept ca Romania sa ajunga la acest nivel.

0 Comments:

Post a Comment