Raspuns si raspuns

Acum voi publica raspunsul doamnei consiliere Andreea (Paul) Vass la scrisoarea mea deschisa si raspunsul umil pe care mi-am permis sa il dau si sa il public si pe blog.

Iata raspunsul integral:

"Nimic concret nu e mai jos. Doar perceptiile dvs.
Putem discuta pe o problema si o propunere concreta pe care ati dori sa o aplicam si inca nu exista o decizie in materie?

Andreea PAUL
(VASS)

Consilier de Stat al Prim-Ministrului State Adviser of the Prime Minister
Lector universitar, Dr. Lecturer, PhD
Facultatea de Relatii Economice Internationale Faculty of International Business and Economics
Academia de Studii Economice Academy of Economic Studies
"
Adresa de e-mail nu am publicat-o pentru motive personale, poate nefiind una publica.

Sincer sa fiu ma surprinde cum un consilier prezidential ca doamna Vass raspunde la un asemena e-mail. Eu sunt cetatean roman de nationalitate maghiara, dar totusi am invatat la scoala sau pe unde m-au mai purtat drumurile, caci macar o formula de adresare se mai aplica intr-o scrisoare, chiar si in romana. Iar daca aceasta scrisoare mai vine si de la un inalt oficial al Guvernului Romaniei ,care mai e si lector universitar la Facultatea de Relatii Economice Internationale ar fi si mai important sa se respecte aceste reguli de baza, pe care le-am invatat in scoala generala. Dar mi-am dat seama, ca asteptarile mele sunt gresite si politetea e ceva dat demult uitarii. Despre continut nu comentez caci e ridicol raspunsul, dar sa trecem peste acest lucru.

Se pare ca in Romania totul e invers proportional. Cu cit esti mai incapabil, nepoliticos, dobitoc si prost cu atit ajungi mai inalt in hierarchia de stat. Nici nu ma mira faptul ca Romania este una din singurele tari din EU care inca este in mocirla crizei economice si cu asemenea demnitari si "minti luminate" nici sanse prea mari nu sunt de escaladare a crizei.

Si iata raspunsul dat doamnei consiliere:

Stimate Doamna Vass,

"Nimic concret nu e mai jos." Asta e [din pacate] perceptia dumneavoastra despre ce inseamna lucrurile concrete. M-am lamurit ca vedem lucrurile total diferit, care in sine nu e o problema, dar ca cercetator mi-am permis sa gandesc, ca poate si altii gindesc la fel despre starea dezastruoasa a invatamintului universitar. M-am inselat amarnic, dar e ceva firesc. Asa m-am inselat si in privinta multori asa zisi "politicieni" de astazi, parvenitii societatii romanesti, multi dintre ei nu sunt mai multi sau mai putin decit niste "bonjouristi".

Va multumesc frumos pentru raspunsul dat, si va multumesc ca ati reusit sa ma convingeti si mai tare, ca e mai bine sa ramin in strainatate, sa fac cercetare acolo unde lucrurile "concrete" conteaza, si sa nici nu ma gandesc sa ma intorc in tara, caci viziunea despre "concret" se [poate] schimba peste noapte.

Cu respect,
Szilard VAJDA
"

Deci cam asa stau lucrurile pe la noi in Romania. Daca acesti oameni tineri ca doamna Vass, cu carte sau macar asa pare sunt capabili de un asemenea comportament, ce sa ne asteptam de la "mogulii" sau "talibanii" care au fost scoliti in comunism si nici macar o limba straina nu vorbesc iar despre democratie au niste idei vagi invatate la scolile de partid unde li se zicea ca democratia e ca dracul si e bine sa nu ai treaba cu dansul.

Ps. Din pacate eu nu am titluri distinse cum are doamna, si chiar daca am un amarit doctorat in informatica si un post tot atit de amarit de cercetator la o universitate care e in primile 300 de universitati din lume, fiind un e-mail personal nu am considerat de cuviinta sa ma folosesc de acceste titluri si pozitii. E de mentionat ca adresa de e-mail a doamnei consiliere e de pe yahoo!



3 Comments:

  1. Anonymous said...
    Are dreptate dna Paul Vass. Ce iti propui sa obtii cu aceasta scrisoare? Care e tinta ta? Daca ti-ai propus doar sa le spui ca nu ii apreciezi ai reusit. Dar ma intreb: ce ai castigat? Chiar crezi ca asta ii impiedica sa continue?
    Szilárd VAJDA said...
    Cu scrisoare de mai sus nu am vrut sa fac mare lucru. Dar e cam ciudat (!) ca unele lucruri care nu pot fi negate din societatea Romaneasca, chiar daca unii incearca din forta si cu nerusinare, nu sunt acceptate ca si fapte.

    Acesti oameni nu se vor schimba, e o specie aparte care face compromisuri de orice natura pentru a ajunge la diferitele pozitii si asta fara exceptie si coloratura politica. Sa nu uitam ca oamenii acestia nu stiu sa numere niste voturi, altii violeaza drepturile cetatenilor, unii nu reusesc sa formuleze a scrisoare (e-mail), altii primesc cadou bani de la matusi, altii elibereaza adeverinte pentru taierea padurilor din Hargita, altii nu reusesc sa opreasca caldura din casa, sau vad chiar flacari violete sau in plen la Parlament se uita la filme deocheate sau voteaza la doua maini.

    Problema este ca marea majoritate a populatiei accepta acest lucru si nu face nimic. Asta este cel mai grav. Daca in Franta s-ar intimpla aceste lucruri oamenii ar fi toti in strada, dar la noi oamenii ramin resemnati. E ceva foarte grav.

    Eu insumi nu accept ca oameni de aceasta speta sa ma conduca si sa ma reprezinte. Nu accept. E dreptul meu! Ma bucur ca votul meu nu a contribuit la "gloria" acestora.
    Anonymous said...
    Sincer si eu consider ca nu ai propus nimic concret la care dansa putea sa-ti ofere un raspuns. Ai afirmat niste lucruri care sunt pe displacul taubdar nimic concret ce aibvrea sa se schimbe sau dansa unde ar putea sa te ajute.

    Csaba

Post a Comment