Astazi a inceput congresul UDMR la Oradea, Romania. Si dupa atatia ani sub umilita presedintie a lui M.B., partidul minoritatilor maghiare (cum se auto proclama dansii) va organiza alegeri "libere" pentru a desemna noul presedinte in persona domnilor Eckstein-Kovacs Peter, Kelemen Hunor sau Olosz Gergely.

Cum sunt candidatii, asa este si UDMR-ul. Unul e sluga unui marinar de care mi-ar fi rusine sa-i servesc drept consilier, celalt este sluga si continuatorul ideirol unui regim de demult, caci din pacate idei proprii nu prea are, iar celalalt e marele necunoscut in politica romaneasca, care si-a definit platforma pe 7 puncte. E ridicol si grotesc sa ai astfel de candidati. Dar nu suntem capabili sa facem mai mult, asta e adevarul. Poate am putea, dar cei care intradevar ar avea talentul de a conduce si de a uni fortele, stau pe banca de rezerva si fac lucrurile doar pentru nevoile proprii.

Ce e si mai grotesc, cum celelalte partide cum PSD sau PNL se ingramadesc la poarta UDMR pentru a le oferi favoruri in cazul ruperii aliantei cu partidul de guvernare PDL. Iar pentru UDMR conteaza doar functiile si pozitiile si catusi de putin dorinta electoratului care i-a trimis sa ii reprezinte.

Ps. Ma intreb cum va sta Kelemen Hunor pe scaunul de vicepremier si de ministru in acelasi timp, daca domnia sa va accede la functia suprema de presedinte al partidului. Nu. Mi-am dat seama. Va schimba functia de ministru cu cel de vicepremier, caci asa trebuie sa faci si mai putin si trebuie doar sa dai din cap la tot ce zice premierul. Si nu ai treaba cu graitul in romaneste, care e cam slab la unii dintre prea distinsii candidati.

0 Comments:

Post a Comment