Divide et impera


Bizony jo taktika es bevallom mar vartam, hogy elobb-utobb bekovetkezik. Egyesek meguntak az RMDSZ hegemoniajat es uj erdelyi magyar partot alakitottak, espedig a Magyar Polgari Part-ot. Es bizony terdre is kenyszeritettek az RMDSZ-t a legutobbi EU Parlement valasztasok soran, es Tokes Laszlo bekerult es ma mar EU Parlament alelnoki tisztet tolti be, mint az Europai Neppart delegaltja.

Ma mar ez sem eleg, es ujabb partrol dontottek, espedig a Erdelyi Magyar Nemzeti Tanacs alakulna partta. Es most mar a csonton 3 kulonbozo tomorules osztozna, es sok RMDSZ honatya veheti a batyuja, mert nem kerul Roman Parlament meg kozelebe sem.

Ketsegtelen, ez a mar szekekben uloknek nem tetszik hisz igencsak inog alattuk a szek. Marko Bela szerint: "Az RMDSZ az elmúlt években is a lehető legnyitottabban állt minden ideológiához, áramlathoz, és létrehoztuk a Magyar Összefogást. Megvan a keret és megvan a lehetőség arra, hogy együtt dolgozzunk. A következő években erre lesz szükség és nem pedig arra, hogy mindenki, akinek éppen egy adott pillanatban különvéleménye van, pártot hozzon létre”

Ezutan meg nyitottabb kell lenni, es talan eljon a roman politikai eletben is az az ido, hogy nem azert kerulunk be a parlamentbe, mert a magyarok "ugyis rank szavaznak", hanem talan azert, mert eppen az illeto magyarok bizonyos emberekre szavaznak. Ideje lesz sokaknak bucsut mondani a husos fazeknak, mert masok is ehesek.

Marko ur, sajnos a beszed, a "keret" es a "lehetoseg" senkinek nem kell. Egy idejet mult, gerinctelen, hatalomra vagyo, poziciokat hajhaszo, ideologia nelkuli partot kepvisel es remelem, hogy mihamarabb csufosan megbukik partostol. Kivancsi leszek, hogy majd akkor mi lesz, ha nem lesz tobbe barsonyszek es felelosseg nelkuli minisztersegek.

Ui. A jelen cikk szerzoje meg szomoruan veszi tudomasol, hogy a hatalom es a meggazdagodas, az onos erdek sokkal magasabban van, mintsem a szegeny erdelyi magyarok erdekei. Quo vadis erdelyi magyarsag?

0 Comments:

Post a Comment