A pierit din viata scriitorul Adrian Paunescu. L-am cunoscut din timpul cind facea Cenaclul Flacara si l-am vazut intrand in politica si nu pot uita vehementa cu care se impunea impotriva maghiarilor din Romania. Dar fiind oameni, fiecare are parerile lui.

Nu ii cunosc opera, dar citusi de putin il cunosc, mi s-a parut ca societatea romaneasca s-a descotorosit de el, lasindul la margine ca o rusine de care toata lumea vrea sa scape. Iar acum totul se schimba. Oameni politici, artisti si oameni de pe strada s-au razgindit. E ridicat acum in slavi. E considerat cel mai mare poet roman ca Eminescu, Eugen Barbu sau Cosbuc.

Ce a facut cu Cenaclul Flacara a fost inedit, si cine a trait acele vremuri stie ca acele seri erau de neuitat pentru tineri care gaseau in Flacara tot ce nu era de gasit in acele vremuri. Totusi nu trebuie uitat legaturile pe care le avea cu puterea.

E patetic cum oamenii s-au imprietenit cu el peste noapte, ii cunosc operele si vorbesc depre el cu evlavie, desi ieri nici nu le-a pasat inca de acest om.


0 Comments:

Post a Comment