Asa se pare. Dupa declaratia citata de Agerpres: "Am spus ca nu sunt un sustinator al acestui lucru si cred ca acordarea dublei cetatenii la ora actuala nu este nici necesara si nici nu rezolva problemele (...) Eu cred ca acordarea dublei cetatenii este un semnal politic de incurajare a plecarii ungurilor din Transilvania si de stabilire a lor in Ungaria. Ori eu sunt de conceptia ca ungurii din Romania sa ramana in Ardeal, sa ramana acasa, sa se imbogateasca aici si sa traiasca bine aici", senatorul Frunda pare sa se simta amenintat, caci daca plec ungurii din Ardeal, UDMR nu mai ajunge in parlament. Sa fim sinceri, nu prea le intereseaza cum traieste ungurul de rind din Ardeal doar sunt interesati de voturile acestora. Cred ca sintagma "nu rezolva problemele" inseamna ca nu rezolva problemele asa zisei "elite UDMR".

Consider ca nu e la latitudinea dansului sa decida daca un ungur va aplica sau nu pentru cetatenie in tara vecina, Ungaria. Sa lasam cetatenii sa se decida si nu politicul sa se pronunte in acest caz. Domnul Frunda ar trebui sa se ocupe mai mult de a crea conditiile necesare pentru a avea locul propice ca ungurii si in general cetatenii Romaniei "sa se imbogateasca aici si sa traiasca bine aici". Dar se pare ca dau gres la aceasta formula asa ca indeamna ungurii sa ramine in Romania caci cineva trebuie sa voteze pentru dansii.

Suntem cetateni ai CE si avem dreptul sa ne gasim un loc de munca si un trai decent intr-o tara decenta, caci din pacate la ora actuala nu putem afirma acest lucru despre Romania, tara care e guvernata de un guvern sustinut de partidul domnului Frunda. O astfel de cetatenie poate fi menita sa ajute acest proces, deci consider ca nu e treaba senatorului daca statul vecin vine in sprijinul cetatenilor de etnie maghiara locuind in tarile vecine Ungariei. Daca conditiile oferite in Ungaria sunt mai bune si posibilitatile de a gasi un loc de munca sunt mai abundente, cred ca decizia .....

Si inca ceva numai pentru a explica situatia. Multi etnici maghiari din tarile vecine nu se vor stabili in Ungaria, doar faptul ca vor detine cetatenia e un drept redobindit care multora le-a fost luat cu forta in 1947 prin Tratatul de la Paris.

0 Comments:

Post a Comment