Megoldas egy uj kormany?


Ezt a lemezt nemregen eljatszodtuk Magyarorszagon. Nyolc ev piros utan kovetkezett ujra narancssarga Magyarorszag terkepen. Mar a valasztasok elott megjosoltam, hogy nem foltetlenul valos megoldas az amit a jobboldal ajanlott az orszagnak, de ketsegtelen mindenki szabadulni akart az MSZP-tol, es ez latszott is a valasztasokon.

Erdekes modon, eleg keves dolog valosult meg mindabbol amit a FIDESZ javasolt, es sejtem most azok is rajottek, kik elobb meg nem, hogy tobb volt az igeret es annal tobb a populizmus. Nehany embert bezarnak, de akit be kellene zarni azokat nem fogjak es sosem fogjak. Szinten erdekes, hogy minden allami intezmeny vezetojet lecsereltek, szinten partvonalon, (most naracssarga partkonyv kell a regi piros helyett) ahogy azt tettek az elodok is. Emelkednek az adok es munkahelyeket sem latok. Mig eddig azzal vadoltuk a baloldalt, hogy minden partvonalon megy, hat ez most sem valtozik, csak most a jobboldal zsebebe megy az allami penz. Nyolc ev sok volt, sokak kell ujra feltoltsek az eleskamrakat.

No de eppen hasonlo a helyzet Romaniaban is. A PD-L igencsak alacsony szinten van, (lasd tamogatottsag) es amit muvelnek manapsag a roman Parlamentben arra utal, hogy egy dilettans csapattal allunk szemben (az elnok urral az elen), akik oda jutottak, hogy nem tudjak mit szavaznak, torvenyeket szavaznak meg jogtalanul no es persze megy a penz mindekihez aki meghosszabitja a regnalasukat. A PSD es a PNL meg ha teljesen mas vonalon is politizal, szovekezik, hogy barmi aron megdontse a jelenlegi hatalmat. Lehet sikerul, lehet nem?

A problema hasonlo, mint Magyarorszagon. A mostani ellenzek mindent iger csak hogy tamogatashoz jusson. De szomoru lesz majd a felismeres, hogy nem fogjak mindazt megkapni, amit ma oly gyakran hajtogatnak a nep elott. Ketsegtelen, a mai vezetes keptelen barmit is csinalni de nem latom, hogy a masik oldal kepes lenne. Es gondolom senki nem gondolja komolyan, hogy egy esetleges szincsere eseten nem mennek majd az allami megrendeselek es penzek, azokhoz akik "megerdemlik". Tegyuk felre a naitivitast.

Es az RMDSZ meg varja, hogy mikor jon el az a pillanat, mikor gyorsan el kell hagyni a hajot, meg mielott teljesen elsullyed. Ilyen gerinctelen partot meg eletemben nem lattam. Es meg magukat az erdelyi magyarok kepviseloinek tartjak. Szegyen!

Ui. Tudatosan nem kozoltem az RMDSZ weboldalat, hogy ezzel is noveljem a weben elerheto link-ek szamat.

0 Comments:

Post a Comment