Adj Isten nekik cirkuszt


Hat ma az tortent. Adtak a nepnek cirkuszt. Ma szavaztak az ellenzek altal benyujtott bizalmatlansagi inditvanyt, de a demokratak nagyon ugyes huzassal, -nem szavazott senki- elertek, hogy az inditvany elbukjon. Hogy ki kinek mit igert az nem tudni, de sejtem, hogy mindket tabor igert fut es fat, csak hogy ok keruljenek hatalomra, netan a regiek megorizzek a helyuket. Es a szegeny tuntetokbol meg hulyet csinaltak. Maskara az egesz, a nep meg ehezik, a TV csatornak meg gazdagodnak, hisz hatalmas nezettseget produkalnak.

El kell ismerni, a kormanypart tudta mit csinal! Az ellenzek meg nem es valami nagyon ocska kifogasokkal probaltak vedeni a mar ugyis megalazott becsuletet, ha lehet ilyenrol meg beszelni. Sejtem politikusaink tobbsegenel a "becsulet" szo torlodik az idok soran a szotarbol. A szomoru, hogy egy ujabb nap telt azzal, hogy semmi erdemleges nem tortent, az orszag nem jutott elore, sot csak no es no az elkeseredes az utca embereben. Latni az elkeseredest az arcukon, a szavaikban csak sajnos azt nem latjak, hogy a masik oldal is csak iger de valos alapja nem igazan van. Erdekes, hogy mig eddig 2011 elejet josoltak a felemelkedes kezdetenek, a kormanyparti politikusok mar elsiklanak nehany honapot es a masodik negyedev kezdetere teszik az alagut leven levo feny felfedezeset, netan megpillantasat, mert a fenytol meg komoly fenyevekre vagyunk.

Mig masok jolettel es gazdasagi intezkedesekkel probaljak az orszaguk lakossagat szolgalni, mi maradunk a romai csaszaroktol orokolt taktikaval: "Adj nekik kenyeret es cirkuszt es sosem fognak lazadni!" (Juvena)

Ui. A szomoru, hogy nalunk meg e kettobol is az egyik hianyzik ...

0 Comments:

Post a Comment