Uborka szezon


Igen, elismerem, az utobbi idoben inkabb angolul irtam, de ahogy masok sem felejtettek el az anyanyelvuket, igy en sem, sot mindig orommel tolt el, ha irhatok vagy beszelhetek magyarul. Sajnos itt Nemetorszagban, inkabb angolul, franciaul es romanul beszelek, magyarul nagyon keveset, de nehany napja valami erdelyi magyaroknak en segitettem jegyet vasarolni az automatabol. Ok hatarozottan allitottak, hogy beszelnek nemetul, en meg hatarozottan allitottam, hogy jomagam meg nem. Megis, nekem sikerult jegyet vennem egy nemet automatabol, nekik nem.

Nem sok uj dolog tortenik itt manapasag, ezt hivjak a kutatasban csendnek es bekenek. Utolso simitasok a nyarvegi konferenciakra, nehany megbeszeles, hogy ne feledjuk, hogy mit is csinalunk es ennyi. No ez nalam nem teljes mertekben van igy, mert azert dolgozom nehany dolgon, de azert be vannak huzva a fekek es lassabban megy a vonat. Szeptembertol arrafele meg indul a dolog teljes gozerovel. Mar van a fejemben 4-5 cikk, de addig meg sok munka van , habar szerintem jovo ilyenkorra az otletekbol mar cikkek is lesznek. De varjuk meg a vasart a napjaig.

Lehet olcso jegyeket kapni szeptember es oktober honapokra a Wizzair legitarsasag kulonbozo jarataira, a telefonomon uj Android 2.1 operacios rendszer fut es Nemetorszagot is elerte a meleg. Az RDS-RCS kabel Tv es Internet szolgaltato telefonos hiba-elharito csapataban sok a dillettans, aggasztoak a hirek Romaniarol, sajnos Magyaroszag sem sokkal jobb es a fogolycsere story meg nevetseges (lasd amerikai es orosz kemek csereje Becsben).

Ui. Mar regebben akartam emliteni, hogy a mult hetekben a Vatikan publikusan bocsanatot kert az elkovetett szexualis zaklatasokert. Nagyon orvendtem, hogy vegre megtortent, habar ha egy ilyen rendu es termeszetu intezmeny csak ennyi kulso nyomas utan volt hajlando(?) elismerni a bunosseget, akkor bizony nem latom, hogy milyen jogalapjuk van erkolcsrol es erenyrol predikalni.


1 Comment:

  1. Peter Csaba said...
    Orommel olvasom, hogy csak logatod es nem teszel semmit.
    A lenyeg, hogy fizessek a tobbi nem szamit.

    Aztan meg irunk egy ket cikket, a rabszolgak meg dolgozzanak.

    Amugy ha nagyon unatkozol szoljal es kitalalunk neked valami rendes munkat ahol tenni is kell valamit nem csak osztani az eszet :)

Post a Comment