Hogyan tovabb Magyarorszag?


Erdekel ami tortenik ott, hisz szamomra is fontos es minden magyar szamara fontos (remelem), hogy mi is tortenik igazan Magyaroszagon. Es ma-holnap Magyarorszag parlamenti valasztasok elott all. Meg kell emliteni, hogy nyolc ev szocialista uralom alatt sok minden tortent. A gazdasagi fejlodes megallt, sokak valtak munkanelkulive, es a kilatastalansag notton-nott. Nem mindent varnek a szocialistak nyakaba, de azert nem fogom tudni nekik megbocsajtani, hogy az Asztorianal konygazzal tamadtak ram es sok mas ezer bekes emberre. Es meg sok mindent nem tudok megbocsajtani nekik, de ez szemelyes es ne legyen ez az alapja megvetesemnek amit ma erzek a politikus elit irant, part hovatartozastol fuggetlenul.

A vezetes valoszinuleg radikalisan kicserelodik nehany heten belul es masok kerulnek a polcra. Az orszagot a nincstelenseg, a munkanelkuliseg es a kilatastalansag gyotri es az emberek mit tesznek, a valtozasra szavaznak. Ez teljesen logikus, csak azt kell belatni (es sokan nem latjak), hogy nem lesz valtozas. Kepletesen annyi, hogy az orszag pirosbol naracsba valt, de ennyi. No meg persze mas jellegu diszkurzust hallunk majd tobbsegben, de radikalis valtozasokra nem szamithatunk. Egy gazdasagot nem lehet labra allitani jobboldali, nehol populista jelszavakkal. Es ettol meg munkahely sem lesz, sem metro, sem megbekeles.

Szomoru lesz majd a felismeres az emberekben, hogy ok megszavaztak a valtozast es a valtozas meg nem igazan jon, mert (sajnos) nincs realitas alapja, legalabb is nem most. Gazdasagot nem beszeddel hanem tettekkel kell elenkiteni, es nalunk inkabb csak a beszed az ami hallatszik. Mire a tettek mezejere kellene lepni, minden lelassul es szertefoszlik.

Aggodom azert is, hogy mi tortenik akkor ha a gyoztesek elsopro tobbseget szereznek, mert akkor barmit keresztulvihetnek az Orszaggyulesben es bizony a modern demokraciaban van ez is az is. Az ellenzeknek a szerepe nagyon fontos egy demokratikus allamban de ha 2/3-os tobbseg alakul, akkor bizony az ellenzeki honatyak nem is kell tobbe megjelenjenek, legjobb esetben is csak azert, hogy szinesitsek kisse az egyszinu helyzetet.

Valoszinunek tartom, hogy az uj vezetes beleesik a "boszorkanyegetes" csapdajaba es ahelyett, hogy minden erejet es tudasat a gazdasagra koncentralna, megkezdi majd a mutogatast a politikai ellenfelre. Ez nagyon sok idot es energiat fog felolelni es habar fontosnak tartom,, hogy mindenki feleljen tetteiert, csak nagyon minimalis eroforrast forditanek ra, mert ettol, hogy elitelnek hutlen kezeles miatt nehany embert (sajnos a nehany ember lehet, hogy sok nehany), attol meg az atlag magyarnak nem lesz jobb sorsa, sem nagyobb fizetese es munkahelye.

Ketsegtelen, a jovo Magyaroszag vezetoire hatalmas es felelossegteljes suly nehezedik, amit nem tudom ha kepesek lesznek viselni, es ha nem bizonyitanak az elkovetkezendo evekben, akkor a tortenelem ujra megismetlodik masok javara. Bizzunk abban, hogy sikerulni fog!

0 Comments:

Post a Comment