Felhaborodasom hatartalan. Mit nem dontenek el egyesek Romania Szenatusaban? Hat azt, hogy valahogy el kellene rejteni a nep, az Istenadta nep ellol, hogy eppen mennyit koltunk, mert nem mutat jol. Vagyis nem ertem. Allami hivatalnok, az emberek adojabol el, de azert mi nem tudjunk rola, hogy eppen mennyi az annyi. Ugyan bizony miert ne tudhatnak Verestoy (szenator) ur?

En is allami alkalmazott vagyok itt az egyetemen, es publikus, hogy mennyi a fizetesem, de ez igy is normalis. Ketsegtelen az en fizetesem eltorpul a szenator urak fizetese mellett, no es persze nem tudok elszamolni utazasi koltsegeket, lakas tamogatast es egyeb koltsegeket, amelyek gondolom oly magasra rugnak (ha nem igy van, rogvest bocsanatot fogok kerni barmely megbantott honatyatol, de az az erzesem, hogy erre nem fog sosem sor kerulni), hogy nem mutatna jol ha kiderulne.

Elkepeszto, hogy a politikusok, mit meg nem engednek meg maguknak. Manapsag az az erzesem, hogy nalunk nincs Isten, nincs ember csak penz es ami meg szomorubb, hogy elet es halal urainak tekintik magukat es barmit kepesek megcsinalni, legyen az barmi, mert ok magukat mindenek felett kepzelik. Ok is hasonlo allampolgarok, mint te es en es barki mas de ugy nez ki, hogy rajuk a torvenyek nem vonatkoznak.

0 Comments:

Post a Comment