Politikai diszkurzus

Napok es hetek ota ez a legfontosabb esemeny Romania tortenelmeben: a Szocialista Demokrata Part kongresszusa. Kevesbe az, hogy a Kormany olyan hatarozatokat hoz, hogy sok nyugdijas egyik naprol a masikra kevesebbet keres, persze nem kulonosen azokrol beszelek akik 30-100 milliokat kerestek, mert (reszben) azokat meg ezutan is jol fognak elni, akar kevesebbol is.

(Megjegyzes: Amugy kivancsi lennek, hogy a nagy demokrata liberalis szavazok, mennyire orvendenek most a jelenlegi Kormanynak es lepeseinek, mert hat sejtem nem erre szamitottak. Es egyre tobb turpisag derul ki bizonyos felugyeleti tagok fizetese korul es, mint azt lathattuk a teljes vezeto garda kicserelodott es minden naracssargaba oltozott. Pl. Elvenni a gyerekektol a nekik jaro penzt, amit maga az Alkotmany biztosit, hat eleg szomoru, ha ez az utolso tenykedes, amely majd kihuzza Romaniat a valsag karmaibol. No ne is emlitsem, hogy sokan torvenyi uton meg fogjak tamadni ezeket a donteseket es valoszinu, hogy a merleg nekik fog kedvezni. Akkor majd mi lesz kedves naracssargak?)

Ma lattam egy fiatal politikust beszelni, egy jelenleg (meg) pozicioban levo partvezert es egy mar matuzsalemnek szamito lekoszont partvezert. Erdekes modon, ha nem tudnam kikrol van szo, akkor is latszik, hogy ki mit kepvisel. Es sajnos amint latom az emberek nem tudnak megvaltozni. Ki mint formalodott ugy maradt.

Egyik beszed olyan volt, mint Ceasescu elvtars kongresszusi felszolalasa, a masik egy remego, kapaszkodo, mindent megmozdito csak, hogy maradhasson es volt egy beszed ami teljesen mas volt mint a tobbi. De majd ma este eldol, hogy masok hogyan latjak ugyanezt.

1 Comment:

  1. Szilárd VAJDA said...
    Egy dolog azert kimaradt. Espedig a roman specialitas.

    Mint azt hallhattuk, egyik vezeto sem programok menten palyazott a szekre, hanem csak nagy szavak menten, amelyek sok esetben jol hangzanak es a sok buta embernek tetszik.

    Nem vagyok szocialista beallitottsagu es bevallom nem fogom tudni sosem megbocsatani Iliescunak, hogy Ceausescu-t kivegeztek oly hamar na es persze a banyasz jarasokat melyeket szinten Iliescu elvtarsnak koszonhet Romania, de sajnalom, hogy egy nagy part ilyen szintre sullyed(t).

Post a Comment