Minap eppen a politikusainkat szapultam es fogom barmikor ha ennek szukseget erzem, de azert vannak hatarok. A hetvegen az olasz miniszterelnok (lasd Berlusconi) jobb-kozep politikust ert fizikai tamadas nagyon elszomoritott. Barmennyire is nem tetszik valaki neked, fizikai agressziot nem alkalmazhatunk ellene. Igy, magat az emberi meltosagat es elethez valo jogat sertjuk az egyennek. Remelem, hogy peldasan megbuntetik a tamadot.

Ketsegtelen az emberek kifejezhetik nemtetszesuket, de csak is a demokracia eszkozeivel: irott sajto, TV, Internet, tiltakozas, sztrajk, stb., de semmi esetre sem fizikai ero hasznalata. Az eroszak sosem hozott megoldast semmire.

Ui. Szerintem egy torta (lasd Bill Clinton volt amerikai elnok esete) meg tan belefer, de mar ez is surolja a hatarokat.

1 Comment:

  1. Johann Stan said...
    Ez az esemeny engem is elszomoritott. Egy politikus sohasem tudja a tarsadalom minden szegmensenek megfelelo donteseket hozni. Az ilyen fajta megnyilvanulas tulmutat minden fajta ember magatartason. Foleg, ha maradando testi karokat okoz. Tintaval, tortaval meg ok, de egy szoborral orrcsonttorest es mas karokat okozni szerintem mindenen tulmutat.
    En oszinten sajnalom Berlusconit.

Post a Comment