Piros vagy narancssarga?

Manapsag ez a kerdes Romaniaban. Es ma lattam egy tobb oras beszelgetest a ket elnok jelolt kozott, aki 7-en mar vezeti Romaniat. Hasonlo hangnemben telt, mint az elso, de itt sajnos mar sokkal kielezodottebb volt a helyzet, joggal, hisz vasarnap a valasztok az urnak ele jarulnak. Remelem, hogy minel tobben erzik ugy, hogy kell szavazni es el is fognak menni.

Basescu elnok, azt kell mondjam, hogy egeszen jol forgatta a mondatokat es sok esetben Mircea Geoana igencsak kellemetlen helyzetbe kerult es bizony hazugsagon is kaptak. Hogy mennyien vettek ezt eszre az mas dolog, de ketsegtelen, ha egyfajta box merkozesnek tekintjuk a vitat, akkor valoszinu a lekoszono elnok orvendhetne a gyozelemnek.

Geoana sokkal inkabb a mar jol bejaratott szovegeket probalta eljuttatni a szavazokhoz es ez latszott, minden egyes tema vegen, mikor probalta egy frappans mondattal befejezni beszedeit. Ez adott egy olyan "betanult" jelleget a szovegeinek, de ketsegtelen az o tanacsadoi valoszinu ezt javasoltak.

A lekeszono elnok nagyon nevetseges volt, amikor egyedi eseteket kezdett targyalni es olyan piaci stilust adott a beszelgetesnek ami igencsak ellenere valt. Geoana sokkal inkabb altalanos dolgokrol beszelt es ketsegtelen latszott, hogy sok esetben nem tajekozodott sot ...

Hogy ki lesz jovo heten Romania elnoke? Vasarnap eldol.

1 Comment:

  1. Johann Stan said...
    Ez ugy latszik narancssarga lett...

Post a Comment