Hat igy esett, a regi elnok, ma ujra elnok es marad is az elkovetkezendo 5 evben ha akarata es egeszsege engedi. Ahogy ismerem a tengeresz ur sok vizet es foldreszt megjart historiajat, nem lesz gond belole meg egy mandatumot vegighajozni Romania sekely es sehova nem vezeto vizein.

No de azt tudjak, hogy a szekeret valakinek kell tolnia is, mert kulonben nem megy a dolog es rogvest kertek egy kis nemzeti-liberalis segitseget es sajnos egyesek a partbol nem zarkoztak el. Ezt jelenti a hatalom. Ma kiallok egy eszme mellett es egy program mellett, holnap kisse maskeppen fuj a szel es maris elfelejtek mindent, es kepes vagyok uj programok teglait helyezni persze mindezt "a nep es az orszag erdekeben". Nem csodalom ha sok liberalis szavazo elpartol, mert ha ez lehetseges lesz, lasd egy jobb oldali kormany Romaniaban, akkor minden amit eddig allitottak egy mero hazugsag. (Megjegyzes: Ha Antonescu becsuletes akkor lemond, netan a part kette szakad, de sajnos a hatalom nagyobb falat, mintsem arrol csak ugy lemaradni es a becsulet oltaran magunkat felaldozni.)

No de ne szidjuk a hatalomra vagyo liberalisokat, van nekunk gondunk a sajat hazunk talyekan is. Mig mas partok el sem mentek (eddig) az esetleges egyeztetesre, az RMDSZ vezer elsonek kuncsorgott, netan hatha jut a (szegeny, elnyomott) magyar kisebbsegnek is valami. Netan egy tarca nelkuli miniszteri szek, netan valami allamtitkari poszt, mert nekunk barmi jo, csak legyen mogotte cim es szonyeg. Hatalom az mar reg nincs a kezunkben, de sokan meg utopisztikusan azt hiszik, hogy ez is jo valamire.

Nehany napja meg arra buzditottak a magyarsagot, hogy szavazzanak a demokrata-liberalisok ellen, ma meg mar acsorgunk a Viktoria palota lepcsojen es bebocsatasert esedezunk, hatha jut nekunk is valami. Nem szamit sem paktum, sem egyezseg, sem becsulet, csak hatalom es pozicio. Ez meg ezek az emberek tartjak magukat az erdelyi magyarsag kepviseloinek? Hat koszonom, de ilyen kepviseletbol nem kerek, es remelem, hogy sokan masok is meglatjak a hatalmas gerinctelenseget, melyet bizonyos politikai vezetok a valasztoik elott tanusitanak.

Nem csodalom ha egy ujabb valasztaskor a magyarok tavol maradnak a szavazastol. Manapsag mar kevesen is vagyunk, kepviseloink (mar aki meg annak erzi oket) elarultak, hatalomvagyuk miatt barmit kepesek bealdozni es egyszeruen nem akarom, hogy ezutan ezek az emberek magukat az erdelyi magyarsag kepviseloinek nevezzek.

0 Comments:

Post a Comment