A hatalom ara

Hat igen. Jelen pillanatban Romania uszik az arral, tizezrek az utcan, mert nincs munkajuk, tobb ezer vallalkozas csodben, milliok a letminimum alatt, es egy bukott kormany. Szep merleg, nem de? De sajnos valtoztatni nem tudok rajta, igy hat mit tehetek, mint biralom az "eloljaroinkat." Megvallom szemelyesen nem tekintem annak oket, sot, (...) naprol-napra csak egyre inkabb hatrebb kerulnek a sorban, ha egyaltalan meg lehet hatrabb kerulni, de nekik ez mit sem szamit, a barsonyszek es a hatalom feledteti veluk mindezt.

A kormany valsagot a PNL (Nemzeti Liberalis Part) es RMDSZ (Romaniai Magyar Demokratak Szovetsege) kezdemenyezte a bizalmatlansagi inditvannyal, de erdekes modon, mikor szint kellett volna vallani, honatyaink elkezdtek gondolkodni. Milyen jo lenne a gyoztes mellett allni. Es igy is tettek. Mikor az allamelnok targyalasra hivta oket, gondolom zart ajtok mogott fut-fat igerve nekik, hogy ne szavazzak meg a bizalmatlansagi inditvanyt, ok voltak az egyeduli ellenzeki part, aki elment a targyalasra, mert hatha netan sikerul valami puha szeket kicsikarni.

Es eljott a szavazas napja. Mig a PNL es a PSD (Szocial Demokrata Part) aki nemreg meg jonehany komoly poziciot birtokolt, nyiltan szavaz, addig a magyar honatyak titkosan szavaznak, mert hat nem merik vallalni szavazataikat a nyilvanossag elott. Es ime az erem ket oldala. Ha marad a regi kormany, akkor ok voltak azok akik segitettek, igy gondolom ,"kierdemelnek" a huseg jelekent ujabb helyeket, ha meg nem, akkor ok lesznek a modern Romania hosei, hisz megmentettek Romaniat egy dilettans kormanytol.

Szomoruan kell latnunk, hogy "tisztelt" eloljaroink kepesek megtenni barmit, csak hogy szovetkezhessenek valakivel (lehet az akar regi osregi ellenseg is), csak adjon bizonyos helyet a hatalom tuze mellett.

Szoval ahogy mondja a mondas: "Meghalt Matyas, oda az igazsag!"

0 Comments:

Post a Comment