Korhazi jelentes

Lehet nem akartam sajat magamanak bevallani de tudtam mar az uton a korhaz fele, hogy ez a “korhazi kirandulas” sokkal konnyebb lesz, mint a multkori. Igy is tortent. Penteken kiszedtek a szandekosan ott felejtett stent-et a vesembol es mar kesz is lettem voln, ha nem talaltak volna valami fura dolgot a vesevezetekben es igy ugy dontottek, hogy kicserelik a mar letezot egy masikra. Ennek nem orventem kulonosebben, mert ennek az volt az ara, hogy szombat delelotti hazamenes helyett meg hetfon reggel itt vagyok a korhazba. A hetvegem amolyan “korhaziasra” sikeredett. Panaszra nem volt okom, szerencsemre a torok szobatarsam szombaton reggel elment, igy en lettem a szoba egyeduli lakoja a teljes hetvegere.

Nagyon jo volt ez igy habar neha egy kis kommunikacio segitett volna de neha sikerult szot valtani az apolokkal. Mindenki rendkivu kedves es segitokesz. Tobbszor bejonnek es megkerdik segithetnek valamiben es mindig mosolyognak. Ilyen korulmenyek kozott konnyu a felepules. A hetvegi udules egyetlen kellemetlen momentuma amikor kiszedtek belolem remelem az utolso stent-et. Ezt ugy kell elkepzelni, mint egy nagyon hajlekony, nehany mm atmeroju csovet, ami pontosan 28 cm hosszu. Valami elkepeszto volt latni, hogy mekkora csovet kepesek beled gyomoszolni majd biztos kezzel kiszedni. De hat ez a mai orvostudomany.

Elmelkedessel, olvasassal es nemi mozizassal tettem erdekesebbe az “udulest”. Sikerult befejeznem Noah Gordon, The Last Jew c. konyvet es felelevenitetni nehany vicces jelenetet a The Big Bang Theory c. sorozatbol. Egeszen kipihentem magam es vasarnap delutan ereztem ugy igazabol, hogy most mar minden rendben es meggyogyultam.

A tegnapi napnak volt egy kulonos pillanata de erre kulon bekezdest akartam szanni. Penteken most mar nem mondom meg, hogy a mutet elott vagy utan de bejott egy fiatal de osz bacsi es elkezdett hozzam beszelni nemetul. Leven, hogy nem ertettem, magyarazom neki, hogy angolul vagy franciaul, kulonben minden igyekezete hasztalan. Bolintott es folytatta tovabb angolul. O lelkesz es a vasarnapi istentiszteletre hivna ha volna kedvem A torok szobatarsam leven muzulman nem lelkesedett de jomagam igencsak. Mar vartam, hogy majd vasarnap reggel hivnak de semmi nem tortent. Egyszer csak megjelenik a lelkesz a szobaban es mint az kiderult, en ertettem felre es ma mindenkihez “hazhoz” mennek, igy hat kulon csak nekem szertartasnak voltam reszese. Es mindez raadasul angolul. Nagyon kellemes erzes volt.

Most eppen varom a vegso szot, hogy mehessek mar haza. Jo itt is, ketsegtelen, de a legjobb otthon. No es persze varnak a dokumentumok is amelyeket fel kellene ismerni illetve a doktoranduszaim. Az egyikkel kellene irnom egy cikket szeptember kozepeig de nem tudom ha sikerulni fog. Van is amirol, van is amit csak ido nincs. Miert all a nap csak 24 orabol?

1 Comment:

  1. Johann Stan said...
    Orvendek, hogy minden rendben!! Meg meselhet kicsit a szertartasrol, erdekel! Erdekes, hogy az illeto csak ugy valtott nemetrol angolra...

Post a Comment