Igen, mar nehany hete egy ilyen kis joszag tulajdonosa vagyok. A kep nem torzit!!! Pontosan ekkora a valosagban. Nem is dolgozni kell vele, hanem megenni, mert annyira aranyos. Elkepeszto mereteivel es sulyaval rogvest a szivemhez nott es mindenhova hurcolaszom magammal. No persze, ennek a masik HP laptop latja a karat, de azert o sem panaszkodhat, hisz naphosszat egyutt vagyunk munka kozben.

Mit tud ez a kis Asus gep? Nekem egy Asus Eee Pc 900 gepem van igy errol fogok nehany dolgot megosztani. A design az tokeletes es szerintem feketeben nez ki a legjobban. Kepernyo 8.9", ami egeszen elviselheto, ha olvasni kell egy weboldalt, netan egy irott dokumentumot. A processzor egy 900 MHz Intel Celeron, ami teljesen elegendo arra, amire ennek a gepnek szuksege van. Bongeszes, levelezgetes, dokumentum olvasas es iras, zene hallhatas es film nezes. Hasonloan jol teljesit ha skype-olni kell valakivel es az 1,3 MP kamera meg sokkal jobban teljesit, mint a sajat kulso USB kameram. Memoria benne 1 GB, ami teljes mertekben elegendo is. Az egyeduli hatulutoje a lassu ssd (solid state disk) ami miatt neha sikerul belassulnia a kis gepnek de egy kis turelemmel minden megoldhato. Az elem ami van hozza 4 cellas igy kb. 1 orat siman bir tap nelkul. Leven, hogy nincs beepitett DVD/CD olvaso, az embernek meggyulhet a baja az operacio rendszer telepitesenel de USB kulcsokrol is egeszen jol lehet telepiteni Windows-t vagy valamilyen Linux disztribuciot. A beepitett hattertar egy 4GB iletve egy 16 GB ssd. Van rajta 3 USB 2.0 csatlakozo illetve hangkartya kimenet es mikrofon bemenet meg egy SD kartya olvaso. No es majdnem megfeledkeztem rola van beepitett halozati kartyaja es WiFi is villog benne.

Jelen pillanatban nalam fut egy Windows XP Pro, illetve SD kartyan meg egy Ubuntu 8.4 LTS ekeskedik. Boot eseten egy ESC gondoskodik arrol, hogy valaszthto legyen, hogy honnan is induljon a boot. A gep teljesen egyuttmukodik a Vodafone 3G modememmel igy 1 kg tartalmaz nekem egy csodas kis masinat, amin fut 2 operacios rendszer, tokeletesen hasznalhato multimedias alkalmazasokra es a video kimenete lehetove tesz 1200*900 felbontast, mig a kepernyoje csak 1024*600 felbontast szolgaltat. Egyszoval egy csodalatos kis gep.

A billentyuzete meg eppen hasznalhato habar igenyel nehany ora gepelest, mig az ember megszokja. A hangszorok nagyon erosek, de ugy velem, hogy a beepitett mikrofon nem eleg jo de hasznalhato ha az ember kisse erosebben beszel, netan kozelebb hajol a gephez. A rajtalevo Linux disztribucio teljes mertekben megfelel minden kovetelmenynek es ha a gep gazdajanak nincsenek kulonosebb ohajai akkor nem is erdemes mas operacios rendszert telepitenie. Ami van az pont eleg es hasznalhato.

Tavoli gepre valo becsatlakozashoz tokeletes es maris mehet az igazi munka, mert azert ne akarjunk vele Microsoft Visual C++ project-eket forditani. Egy ilyen gepnek nem az a rendeltetese, hanem sokkal inkabb a sulya es a kezelhetosege amire ezt kihegyeztek.

Mindenkinek csak ajanlani tudom!

0 Comments:

Post a Comment