Meg hajnalba szerettem volna leirni mindezt de gondoltam igy kipihenten mar sokkal enyhebben fogok fogalmazni. LGT. Igen, ujra itt volt az LGT nalunk, Erdelyben, sok sok ev utan Marosvasarhelyen. Sokunknak annak ellenere, hogy eltelt 30 ev, ez volt az elso elo koncertunk, ahol lathattuk oket, hallhattuk oket, veluk enekelhettunk. Hatalmas tomeg gyult ossze. Idosek, fiatalok, hisz mindenki oket akarta latni: Somlo Tamast, Presser Gabort, Karacsony Janost es Solti Janost. Latni lattuk oket, hallani hallottuk oket de tetszeni nem tetszett. Fura de tenyleg nem. Nem tetszett. Amolyan keseru szajizzel tavozott a tomeg nagyresze. Miert?

Nem kell lemenni freudi melysegekig, hogy megtalaljuk az okokat. Nagy volt az elvaras igy 30 ev utan es ok meg egyszeruen nem tudtak felnoni a feladathoz. Kulon-kulon meg jol zenelnek de igy egyutt mar nem az igazi. Mast vartak az emberek: szebbet es jobbat.

Mar a kezdet rossz volt es utana ezt csak tetezte a teny, hogy nagyon rosszra sikeredett a Mienk itt a ter. Teljes csod. Utana hasonlo stilusban adtak elo a Neked irom a dalt c. szamot. Csod, egyszeruen teljes csod. Nem kell mondjam, hogy a koncert felenel megtoredeztek a sorok es az emberek kezdtek elmenni. Igen, ez az igazsag, sokan kileptek a sorokbol vagy egyszeruen elballagtak a helyszinrol. Ezt igazolt az a teny is, hogy egy ido utan mas sokkal szabadabban lehetett kozlekedni a sorok kozott.

A koncert vegen mindeki ertetlenul bamult a masikra es senki nem ertette. Mi tortent itt? Mindenki varta a nagy LGT koncertet es ehelyett mit is kapott? Semmit, vagy majdnem semmit. Aki meg mindig vagyik egy kis jo zenere, annak javaslom, hogy hallgassa meg feltve orzott bakelit lemezerol mindezt es remelhetoleg a keseru szajiz majd talan elmulik.

2 Comments:

  1. Áron Herbalife said...
    Kedves Szilárd!

    Amilyen negativista volt a hozzáállásod a Félszigethez, nem is csodálkozom rajta, hogy nem tetszett az LGT és nem érezted jól magad.
    Azt írod, hogy érezhető volt, hogy nem tetszik az embereknek, mert sétálni kezdtek. Arra nem gondoltál, hogy 3 óra álldogálás után esetleg szomjas lett, vagy mondjuk pisilni kellett.

    Igenis jó volt a koncert, és hátborzongató volt ahogy több ezer ember énekelte jól, rosszul a Miénk itt a tér vagy az Álomarcú lány sorait. Ezek az emberek, köztük én is, eddig csak tábortűz mellett énekelték ezeket a dalokat. Örült szívük-lelkük, hogy Picinek énekelhetik, szinte felmondva az elmúlt 3o év "házi feladatát"

    Nincs értelme tovább fejtegetnem a dolgokat. Tanulj meg élni!
    Neked könnyű lesz elmenni a Szigetre és meghallgatni mégegyszer őket. Biztos vagyok benne hogy akkor rájössz, hogy az itteni koncert jobb volt. Miért? Mert más, lelkes emberek voltak itt, akik tudják értékelni a dolgokat, nem úgy mint te.

    Üdvözöllek,
    Török Áron
    Szilárd VAJDA said...
    Egy kisse maskeppen csapodott le ezt az LGT feeling, ahogy en azt szerettem volna de hat sokan vagyunk, sokfelek. Maskeppen gondolkodunk, maskeppen erzunk es maskeppen elunk. Szo sincs rola, hogy nem orvendtem annak, hogy volt LGT koncert nalunk otthon, szo sincs rola, hogy nem ereztem magam jol a koncert alatt de tobbre vartam/vartunk. Velemenyemet sokan osztjak de ez persze nem mervado.

Post a Comment