Nem all szandekomban kimondottan politikai blog-ot vezetni, habar a velemenyemet mindig is vallaltam es vallalni fogom ezutan is, nem ugy mint sokan masok, de probalom azert megorizni a blog-om politika mentes voltat. Ma azonban ket szomoru esemenynek lehettunk tanui es nem hagyhatom szo nelkul.

Eltavozott kozulunk Domokos Geza, iro, szerkeszto es nem utolso sorban politikus, az erdelyi magyarsag egyik vezeregyenisege, aki rajott, hogy becsulettel nem lehet politizalni es atadta a stafetat (vagy talan kiragadtak volna a kezebol?) olyanoknak akiknek ez csak, egy elhanyagolhato kis reszletkerdes.

Bucsuzoul csak annyit: "És majd ama napon, a melyen nyugalmat ád néked az Úr fáradságodtól és nyomorúságodtól és ama kemény szolgálattól, a melylyel szolgálnod kellett" (Ézs 14,3)

Mig egyesek eltunnek az Elet porondjarol, masok csak lekoszonnek. Ma ugyanis ez tortent Tony Blair miniszterelnokkel, aki tobb, mint 10 ev politikai siker story utan, atadta a stafetat a skociai szuletesu Gordon Brown volt penzugyminiszternek. Elkepeszto, hogy ez a munkasparti politikus mennyire meg tudta valtoztatni a szigetorszag politikajat es nem utolso sorban gazdasagat. Sok ilyen politikusra lenne szuksegunk. Sajnos sem Romaniaban sem Magyarorszagon nem talalni sok ilyen igazi politikus venat. Eloljaroinkbol igencsak hianyzik a karizma, a tudas es meg sorolhatnam ....

Megjegyzes: Ne feledjuk el, Blair az Oxford jogi egyetem hallgatoja volt, nalunk sokaknak csak egy keservesen megszerzett magyar-francia diploma jutott de manapsag ez mit sem szamit. A lenyeg, hogy szenvtelenul tudjunk a valasztoink szemebe hazudni es mindig a kedvezo szellel hajozzunk, meg ha ez homlokegyenest ellenszegul is a valasztok erdekeivel. Talan egyszer csak eljon az igazsag oraja es akkor mindenkinek szamot kell adnia.

1 Comment:

  1. Csôri said...
    Tokeletesen jol fogalmaztal. Ma mar nem lehet tisztesegesen politizalni, aki tiszteseges akar lenni az bele is bukik es eltunik. Viszont en parhuzamot latok a civil eletben is, mert mar ott sem lehet tiszteseges lenni, kulomben elveszel...

Post a Comment