Az elso nap elmenyei igencsak kifarasztottak ugyanis ma nagyon sokat dolgoztunk de szerintem az elmenyek, azok feledtetik a faradtsagot. Ma reggel a szaloda legfelso emeleten reggeliztunk es panoramas kilatas nyilik a kikotore. Amolyan ipari kikoto, nem kell elkalandozni, de azert szep. A reggeli amolyan europai stilusban zajlott de azert volt nehany japan etel remek is amibol elso korben csak ket fele halat probaltam ki es teljesen meg voltam veluk elegedve. No es persze lehet behatasosan gyakorolni a palcika evest. Kenyeret nem latni sehol, csak nehany croissante figyel a reggelizokre. No es persze a felejthetetlen zold tea, ami valojaban amolyan zold fure emlekeztet mikor gyerek voltam es jobb hijan fuvet ragcsaltam. Ilyen szempontbol azert csak eljenek az angol polgartarsak.

Reggeli utan ertunk jottek es bevittek az uzembe, ahol a robotot kell majd uzembe helyezni. Erdekes modon mindeki egy szobaban ul, fonok, beosztott, elvalaszto fal sincs csak annyi kulonbseg van kozottuk, hogy a nagy vezetok azok ulnek egy asztalnal a terem vegeben, majd ra merolegesen, vagy netan fuggolegesen ujabb asztalok, ahol egymast kovetik az alkalmazottak. Amolyan galya rabok szintjen, vagyis a fonok diktalja a tempot es a beosztottak meg vegzik a feladatukat. Egy rovid eligazitas utan be lehetett menni a gyar epuletebe es be kell vallanom meglepodtem. Masoknak a haza nem olyan tiszta , mint itt egy aktiv gyar epulet. Minden ki van jelolve, az utvonalrol nincs leteres es csak azert, hogy igazan meglepodjon az ember, az asztal amit behoztak nekunk is be volt jelolve vagyis a foldon meg van jelolve az asztal negy laba igy hat egy tapottat sem lehet arrabb mozditani, mert annak ott van a helye. Mindenki a kezunk ala dolgozik ha kerunk segitseget, de mindehol az a tapasztalatom, hogy az angoljuk meg csiszolodhatna.

A deli ebedet erdekes zene jelzi, ilyenkor fonok es beosztott egyarant kiejti a tollat, kalapacsot, egeret a kezebol es mindeki megy ebedelni. Mi is ezt tettuk, elvittek egy nagyon kellemes kis etterembe, gyekeny a foldon de azert asztaloknal ettunk. Hazigazdank valasztott egy ebedet nekunk es bevallom nem csalodtam. Kihoztak mindenkinek egy 10 fogasos ebedet, amiben leves, salatak, wasabi, ket fele nyers hal, kagylo, lazac, parolt zoldseg, oktopusz es meg nem tudom meg mi volt de valami nagyon finom. Utana ujra autoval vissza mentunk a ceghez es kezdodott a masodik resze a dolognak elvileg 17 oraig. Ekkor ujra indul a kis zene de mozgas nem tortent, ugyanis mi dolgoztunk es mivel mi dolgoztunk ok sem tudtak haza menni es bevallom hosiesen, hogy mi 19 ora magassaban jottunk el igy hat ok is addig maradtak. Gondolom emlegettek is surun miatta, de meg nem csuklom. Talan majd holnap. Az erdekes dolog a gyarban, hogy mindenhova mas es mas papucs kell, es mar unom le es fel huzigalni az egyik cipomet, a masik cipomet es hasonloak. Az eredmeny az latszik hisz minden tukor fenyes ami egy otthoni uzemrol nem igazan mondhato el. A mellek helyiseg amolyan japanese style vagyis amolyan torok WC ami meg annak idejen a Bolyai palyan is ektelenkedett. Remelem azota kicsereltek de sosem lehet tudni. De nem is ez a fontos, hisz az ember tiszteli meg a helyet es nem forditva.

A gyarban is mindehol automatak vannak es en meg rakaptam egy Fanta Grape nevu italra, ami nagyon finom es nagyon olcso (100 yen). Az egeszben az az erdekes es szerintem azert varazsolt el ennyire ez az ital, mert itt minden aluminiumbol van, igy az udito doboza is. Azt kell elkepzelni, hogy uveg majdnem semmi, muanyag is keves es csak aluminium meg acel palackok vannak. Kicsik es gusztusosak es uveg formajuk van, nem olyan dobozos, mint az nalunk ismert. Egyszeruen csak ranezel es maris kedved szottyan meginni egy kis uveg uditot. Majd lefenykepezek egy ilyen palackot es akkor maris orok huseget lehet fogadni neki.

Holnap es azutan ket nehez nap kovetkezik, de ennek ellenere ha netan roviden is de megprobalok ujabb sorokat vesni a tobbi moge es leirni nehany erdekesseget, otletet ami kisse elter az altalunk jol megszokott es bevalt europai elettol.

1 Comment:

  1. Unknown said...
    Szilard nagyon tetszenek amiket irsz, mondjon barki barmit is. Nagyon kivancsian varom a tobbi irasaidat, es a fenykepeket is persze. Meddig leszel meg ott?

Post a Comment